بهترین تیرآهن در ساختمان سازی

بهترین تیرآهن در ساختمان سازی آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که کدام مقطع فولادی در استحکام و استواری ساختمان، بیشترین تأثیر را دارد؟جواب این سوال، تیرآهن است، زیرا کلیت یک ساختمان را پیریزی و ستونهای اصلی آن مشخص میکند. به همین خاطر، تیرآهن از اهمیت بالایی در این صنعت برخوردار است. در این مطلب میخواهیم به بررسی بهترین تیرآهن در ساختمان سازی بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
تیرآهن چست؟
تیرآهن، پروفیلی است فولادی که وظیفه دارد تنشهای حاصل از نیروی برشی و لنگرخمشی را تحمل کند. تیرآهن، عضو اصلی هر ساختمان و سازهی عظیم است که معمولاً توسط فرآیند نورد گرم ، تولید میشوند.
این فرآیند ، سبب افزایش مقاومت هر چه بیشتر تیرآهن میشود. در ساخت تیرآهن هاش و معمولی، تنها تفاوت جزئی در روند آنها وجود دارد.
انواع تیرآهن در ساختمان سازی کدامند؟
همان طور که گفتیم، وظیفه اصلی این نوع فولاد در ساختمان، تحمل و انتقال بارهای واردشده بر ساختمان است. به همین دلیل، دو نوع تیرآهن وجود دارد، تیرآهن هاش و معمولی .
این محصول از دو قسمت بال و جان تشکیل شده که بخش اصلی یا میانی آن را جان و لبهی آن را بال میگویند.
مزایای استفاده از تیرآهن
استفاده از هر محصول فولادی، دارای دو بعد مثبت و منفی است. برای مثال: از آنجا که تیرآهن، قطعهای پیشساخته در کارخانهها است، بیشک خطاهای انسانی در آن دخالتی نداشته و از دقت بالایی برخودار است. همچنین، روند ساخت اسکلت فلزی ساختمانها را سرعت می بخشد.
نکته مهمی که در مورد این محصول فولادی وجود دارد، این است که پس از پایان ساخت ساختمانهایی که دارای اسکلت فلزی هستند، امکان توسعهی آن در مراحل دیگر وجود دارد.
مورد بعدی این که در ساخت سازههای فولادی و فلزی، پروفیلهای آهنی نسبت به مقاطع سازههای بتنی، فضای کمتری اشغال میکنند و از این نظر، دارای صرفهی اقتصادی هستند .
معایب استفاده از تیرآهن
یکی از معایب این محصول را میتوان عدم مقاومت بالای آن در برابر خوردگی دانست که میتواند به کلیت ساختمان، بسیار آسیب رسان باشد. زیرا پس از گذشت زمانی از پایان ساختوساز، امکان سستی در پایه ساختمان وجود دارد.
به همین دلیل، هزینههای نهایی جهت محافظت و نگهداری از این مقطع زیاد بوده و پیش از ساخت میبایست پیشبینی شود.تمایل به کمانش آن. تحت فشار قرارگرفتن سازه و تحمل بار، سبب وقوع کمانش میشود. کمانش در واقع تغییر شکل ناگهانی جانبی در یک عضو از سازه است . احتمال وقوع این پدیده زمانی بیشتر میشود که تنش فشاری بر سازه وارد شود و اندازهی آن کمتر از تنش تسلیم ماده تشکیلدهنده سازه باشد، که به آن «خمش» میگویند.
یکی از مهمترین معایب احتمالی استفاده از تیرآهن در اسکلتهای ساختمانی، عدم کنترل کافی برای اتصالات قطعات به یکدیگر است. در اتصالات ساختمانی ، معمولا پرچ استفاده میشود؛ اما جوشکاری در کشور ما پرکاربردترین راه برای اتصال است.
بر همین اساس به دلیل عدم مهارت برخی از جوشکاران و عدم نظارت کیفی، این اتصالات به خوبی جوش داده نمیشوند و همین امر، سبب بروز مشکلات مقاومتی در ساختمان خواهد شد.